domingo, 16 de octubre de 2011

Bilingües al poder!

Avui, els parlants de dos o més llengües, tenen avantatges en molts aspectes de la vida. Per exemple, a l’hora de trobar un treball, estudiar altres llengües diferents a las que ja parlen o per a viatjar a un lloc on no es parla la mateixa llengua que al teu poble o a la teua ciutat.
Nosaltres, tenim la sort de pertànyer a una comunitat on es parlen dues llengües: el valencià y el castellà. Y això ens dona molts avantatges. En primer lloc, tenim la capacitat de parlar dues llengües sense la necessitat de pensar abans que anem a dir, i com deuríem fer-ho.  En segon lloc, tal com diu l’article, parlar dues llengües ens dona una capacitat que ens ajudarà a l’hora d’estudiar una nova llengua. També crec, que parlar dues llengües serveix per que el nostre vocabulari es siga més ample.
D’altra banda, no tothom està conscienciat sobre aquest tema. Al nostre voltant, ni han moltes persones que pensen que no es important dedicar-hi temps i esforç a estudiar un altra llengua, sobretot si es tracta del valencià. Als instituts i col·legis de la nostra comunitat, cada volta més xiquets demanen l’ excepció del valencià, amb pretextos com: no es una llengua important, baixarà la meua nota del curs, no m’agrada... Per lluitar amb aquesta situació, ens ofereixen multituds d’ opcions als col·legis i instituts com els programes d’ immersió lingüística.
Per últim, dir que al món i la societat en la que vivim, es molt important aprendre quan més llengües, mijor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario