martes, 10 de enero de 2012

“Hoy empieza todo”: La responsabilitat social de l’escola.


M’agradaria recomanar-vos una pel·lícula anomenada “Hoy empieza todo”, tracta d’un petit poble francès en el que més del 30% de la població es troba en atur per la crisi de la mineria. Aquesta situació econòmica afecta a les famílies de forma tant econòmica com anímica, i son el xiquets el que més pateixen aquest problema.

Daniel, professor i director de l’escola d’un dels barris més  afectats, decideix tomar cartes en l’assumpte i tracta de mitjorar la vida dels seus alumnes mitjançant els medis que siguen necessaris. Però, arribarà un punt en el que els problemes seran massa, i Daniel sentirà desitjos d’abandonar.

Donarà l’esquena als seus alumnes, la seua escola i la seua feina, o tractarà de lluitar per aconseguir el que vol?

És una crítica de la indiferència i burocratització del sistema d'assistència social, de les autoritats que miren a una altra part, però tambè és una pel·lícula optimista, que crida a la responsabilitat de tots els integrants de la comunitat, que mostra la possibilitat de millorar el sistema des de dins.


Aquesta pel·lícula reflexiona sobre els deures de l’escola i el seu compromís amb la societat, l’ensenyament de valors i el tracte entre professors i alumnes, la relació entre l’escola i l’ambient familiar i moltes altres cosses de gran interès per a pares i professors.

Espere que us agrade tant com a mi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario